·  تغذیه در نوجوانی

دوران نوجوانی دوره انتقال از کودکی به نوجوانی است که با جهش رشد جسمی و بلوغ همراه است. به گزارش "ایسکانیوز"، رشد سریع جسمی و تکامل رفتاری و شناختی، نوع تغذیه نوجوان را تحت تاثیر قرار می دهند و از...

دوران نوجوانی دوره انتقال از کودکی به نوجوانی است که با جهش رشد جسمی و بلوغ همراه است. 
به گزارش "ایسکانیوز"، رشد سریع جسمی و تکامل رفتاری و شناختی، نوع تغذیه نوجوان را تحت تاثیر قرار می دهند و از طرف دیگر نیاز به انرژی و مواد مغذی مانند پروتئین، کلسیم، آهن، روی و ویتامین های گروه B به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.

اختلال در غذا خوردن در نوجوانان بسیار شایع است، عدم آگاهی تغذیه ای و پیروی از رژیم های غذایی خود سرانه و نامناسب منجر به سوء تغذیه و کاهش کارایی جسمی و فکری نوجوانان می شود که در سالهای بعدی عمر نیز اثرات سوء خود را به شکل های گوناگون بر جای می گذارد. 
بنابراین رعایت تغذیه صحیح شامل مقادیر مناسب و متعادل از گروه های غذایی مختلف به صورت زیر ضروریست:

**گروه نان و غلات
نان و غلات به ویژه نوع سبوس دار آن تامین کننده مقدار زیادی از انرژی، فیبر و ویتامین های گروه B و برخی مواد معدنی است. 
روزانه 9 تا 11 واحد از گروه نان و غلات که هر واحد آن برابر با یک برش نان بربری یا سنگک یا تافتون به اندازه یک کف دست بدون انگشتان یا چهار برش نان لواش یا نصف لیوان ماکارونی یا برنج پخته است مصرف کنید.

**گروه شیر و فراورده های آن
شیر و فرآورده های آن دارای مقدار زیادی پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین 2B است. 
روزانه سه واحد یا بیشتر از گروه شیر و فراورده های آن مصرف کنید هر واحد از این گروه برابر است با یک لیوان شیر یا ماست کم چرب یا 30 تا 45 گرم پنیر (یک قوطی کبریت) یا یک چهارم لیوان کشک یا دو لیوان دوغ.

**گروه میوه و سبزی
میوه ها و سبزی ها حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. 
روزانه 3 تا 5 واحد از گروه میوه ها و سبزی ها مصرف کنید؛ هر واحد میوه برابر است با یک عدد میوه متوسط مانند پرتقال یا سیب یا نصف لیوان میوه های ریز مانند توت، انار، انگور، یا یک چهارم لیوان میوه های خشک مانند انواع برگه، کشمش، توت و انجیر خشک یا سه چهارم لیوان آبمیوه تازه طبیعی و همچنین هر واحد سبزی برابر است با سه چهارم لیوان سبزی خام یا یک دوم لیوان سبزی پخته.

**گروه گوشت، مغزها و حبوبات
گروه گوشت یا جانشین های آن غنی از پروتئین، آهن، روی ویتامین 6B و ویتامین 12B است. 
هر روز 2 تا 3 واحد از گروه گوشت یا جانشین های آن مصرف کنید. هر واحد گوشت برابر 2 تا 3 تکه گوشت خورشتی (60 تا 90 گرم) گوشت قرمز، گوشت مرغ و سایر پرندگان بدون پوست یا ماهی یا دو عدد تخم مرغ یا یک لیوان حبوبات پخته یا نصف لیوان آجیل مانند پسته، بادام، فندوق و گردو است.

**توصیه های تغذیه ای
در میان وعده ها به جای استفاده از مواد غذایی کم ارزش تغذیه ای مثل نوشابه های شیرین گازدار، چیپس و غیره از مواد غذایی با ارزش تغذیه ای بالا مانند نان و پنیر و گردو، خشکبار، میوه ها و انواع آجیل استفاده کنید. 
مصرف میوه ها و سبزی های تازه حاوی ویتامین C در وعده های غذایی باعث افزایش جذب آهن و پیشگیری از کم خونی فقر آهن و سایر بیماری ها می شود. 
از حذف وعده های غذایی به خصوص صبحانه خودداری کنید. 
تا حد امکان از مصرف غذاهای آماده پرکالری و چرب مانند پیتزا، همبرگر، سیب زمینی سرخ شده، سس های چرب و انواع دسرهای چرب و شیرینی های چرب خامه ای پرهیز کنید. 
جهت پیشگیری از پوکی استخوان در سال های آتی مصرف فراورده های شیری و فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود قرار دهید./07/120 

 




طبقه بندی: تغذیه دردوره نوجوانی، 

تاریخ : جمعه 24 خرداد 1392 | 11:00 ق.ظ | نویسنده : MOHAMMAD NABAVI FARAHMAND | نظرات
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • روانه ورزش