به گزارش افکارنیوز، حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی؛ در خصوص خواص هندوانه اظهار داشت: این میوه دارای طبع سرد و‌ تر بوده که در رفع تشنگی به ویژه در هوای گرم بهار و تابستان موثر است. هندوانه منبع غنی از ویتامین A ،C و بتاکاروتن است

 وی اظهار داشت: ۹۲ درصد هندوانه از آب و ۸ درصد آن از قند طبیعی تشکیل شده است، هندوانه سرشار از ویتامین‌های A ،B ،C، پروتئین، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و لیکوپن است. یک لیوان آب هندوانه ۳۴ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A و C را تامین می‌کند. همچنین این میوه به خاطر دارا بودن انواع گروه ویتامین‌های B مانند b۱، b۵ و b۶ در تولید انرژی موثر بوده است.

 این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه هندوانه فاقد چربی است، افزود: از آن جایی که هندوانه دارای سدیم و پتاسیم بوده نقش چشمگیری در مقاومت بدن علیه بیماری‌های تنفسی مانند آسم، انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان روده بزرگ و پروستات ایفا می‌کند.

 عظمایی عنوان کرد: به دلیل آنکه هندوانه سرشار از ویتامین A ،C، بتاکاروتن و لیکوپن است با دفع سموم ناشی از استعمال دخانیات، آلودگی محیطی و دارویی سبب پاکسازی کلیه‌ها می‌شود. این میوه حاوی آنتی اکسیدانی به نام "لیکوپن" بوده که با از بین بردن رادیکال‌های آزاد و مضر در کاهش خطر سرطان پروستات نقش دارد.

  وی تاکید کرد: مصرف هندوانه سبب رفع غلظت خون، تورم و التهابات بدن به ویژه مجاری ادراری می‌شود. این میوه در از بین بردن عفونت در بیماری‌هایی مانند سوزاک و سفیلیس موثر است. همچنین در بهبودی یرقان (زردی) نیز مفید می‌باشد.

 این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه هندوانه به دلیل دارا بودن ویتامین A سبب نابودی چربی‌های مضر زیرپوستی می‌شود، تصریح کرد: مصرف این میوه سبب رفع تهوع زنان باردار شده و به دلیل داشتن ماده‌ای به نام "لیکوپن" از ورم شدید و کم آبی در این گروه از افراد جلوگیری می‌کند.

 عظمایی توصیه کرد: افراد گرم مزاج و زنان بارداری که سوزش معده یا تعریق زیاد دارند، باید از هندوانه استفاده کنند. هندوانه به دلیل دارا بودن ویتامین A، C، b۶، پتاسیم و منیزیم منجر به تقویت مغز، سیستم عصبی و ایمنی نوزاد می‌شود.

 وی تصریح کرد: مصرف هندوانه پس از صرف غذا موجب اختلال در هضم آن می‌شود. همچنین استفاده از آن با معده خالی و ناشتا نیز مضر بوده؛ بنابراین اشخاص بهتر است این میوه را قبل از غذا میل کنند. مصرف هندوانه در افراد سرد مزاجی که دچار چاقی هستند موجب درد استخوان‌ها و مفاصل می‌شود.




طبقه بندی: دانستنیها در رژیم،  اطلاعات تغذیه ای،  توصیه های تغذیه ای، 

تاریخ : جمعه 22 اردیبهشت 1396 | 08:54 ق.ظ | نویسنده : MOHAMMAD NABAVI FARAHMAND | نظرات
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • روانه ورزش